Energie Klusteam Ommen ondersteunt inwoners met energiebesparende maatregelen

5 maanden geleden gepubliceerd

Het Energie Klusteam in Ommen gaat inwoners helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Afhankelijk van het inkomen en de woonsituatie van de inwoners kan een klusser langskomen om deze maatregelen uit te voeren. Dit nieuwe initiatief is een aanvulling op de huidige steun van energiecoaches.

Versterking voor de energiecoaches

Inwoners van Ommen konden al rekenen op advies van een energiecoach om energie te besparen. Nu krijgen de inwoners, afhankelijk van hun inkomen en woonsituatie, ook materiaal en ondersteuning van een klusteam aangeboden. Kleine energiebesparende maatregelen zoals het plaatsen van tochtstrippen, het bevestigen van radiatorfolie en het aanbrengen van buisisolatie kunnen een groot verschil maken.

Hulp voor diegenen die dat nodig hebben

Wethouder Bart Jaspers Faijer legt uit dat het doel van het initiatief is om inwoners te helpen die de middelen niet hebben om deze energiebesparende maatregelen te nemen. Inwoner Rachid Biram, die het klusteam op bezoek kreeg, is een voorbeeld van hoe de hulp van het klusteam kan bijdragen aan verduurzaming.

Lokale samenwerking voor duurzaamheid

Het Energie Klusteam is een initiatief van de gemeente Ommen in samenwerking met Stichting de Koppel, Vechtdal Wonen en Larcom. Door de stijgende energieprijzen wordt het steeds belangrijker voor bewoners om op hun energieverbruik te letten en hun huizen te verduurzamen.

Inwoners die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen, kunnen zich aanmelden voor de diensten van het Energie Klusteam. Er geldt een inkomensgrens van 130% van het bijstandsniveau voor aanmeldingen.