Verlenging opvang Oekraïense vluchtelingen in Ommen

5 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Ommen heeft besloten de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Imminkhoeve in Lemele met minstens een jaar te verlengen. Deze beslissing betekent dat het opvangcentrum open zal blijven tot ten minste 1 maart 2025.

Achtergrond

Sinds de uitbraak van de oorlog in Oekraïne bijna twee jaar geleden, biedt de Imminkhoeve onderdak aan ongeveer 200 Oekraïense vluchtelingen. Eerder, in februari 2023, was de opvangperiode al verlengd tot 1 maart 2024.

Geen einde in zicht

Er is helaas nog geen perspectief op een spoedig einde van de oorlog in Oekraïne. Bovendien blijft er een tekort aan opvangplekken in Nederland, terwijl de stroom van vluchtelingen uit Oekraïne aanhoudt. Gezien deze omstandigheden heeft de gemeente Ommen besloten de opvang in Lemele te verlengen.

Dankbaarheid

Het college van burgemeester en wethouders heeft zijn dank uitgesproken aan de stichting ‘Lemele Helpt Oekraïne’, de vrijwilligers en de inwoners voor hun steun aan de Oekraïense vluchtelingen. Er is de hoop uitgesproken dat deze ondersteuning wordt voortgezet.